Cennik

WEJDŹ NA BLOG!

Wartościowa wiedza dla Ciebie
Zajrzyj na mój blog

Znany Lekarz...

Byłeś bądź jesteś moim Klientem?
Dodaj swoją opinię o efektach naszej współpracy:

Ewelina Wieczorek - ZnanyLekarz.pl

Test na nietolerancję pokarmową

Poradnia EpiCentrum Zdrowia
wykonuje testy
na nietolerancję pokarmową -

- FOOD DETECTIVE
i
posiada Certyfikat
potwierdzający wiedzę i umiejętności
w przeprowadzaniu testu.


FACEBOOK

Zerknij na profil

 


Cennik

 

              

Wizyty mające na celu opracowanie programu żywieniowo-zdrowotnego:

 

I wizyta to między innymi szczegółowy wywiad żywieniowy – 100

w tym:

- opracowanie szczegółowych zaleceń dietetycznych 
- ocena Twojego obecnego sposobu żywienia i analiza nawyków żywieniowych
-
zwrócenie uwagi na kwestie psychologiczno-emocjonalne (jest to istotne i wynika z metod mojej pracy oraz mojego podejścia do ustalania przyczyn nadwagi i/ lub choroby. Więcej o mnie przeczytasz w zakładkach na tej stronie)

 

Na II wizycie otrzymasz ode mnie opracowany dla Ciebie jadłospis oraz instrukcje do realizacji założonych przez nas celów – 50zł


Wizyta kontrolna - 50zł

Odbywa się raz lub dwa razy w miesiącu. Podczas tych spotkań przeanalizujemy wszystko to, co się wydarzyło przez ostatnie tygodnie w związku z Twoim odżywianiem się, aktywnością fizyczną oraz innymi kwestiami, które omawialiśmy na pierwszej wizycie.
Dokonujemy pomiarów ciała oraz modyfikujemy jadłospis o nowe potrawy. Ustalamy również dalsze kroki działania.

 

Współpraca drogą internetową - Wirtualny Dietetyk

 

Nie możesz przybyć do mnie osobiście? Ta usługa jest właśnie dla Ciebie.


Kontakt w ramach Wirtualnego Dietetyka odbywa się drogą elektroniczną i nie różni niczym od osobistych spotkań, jak tylko tym, że nie widzimy się twarzą w twarz. Wszystko inne jest realizowane tak samo, jak przy spotkaniach na żywo.


Plusem korzystania z tej opcji jest to, że jesteś ze mną w kontakcie cały czas, przez okres pełnych 3 miesięcy - możesz pisać maile, zadawać pytania, kiedy tylko chcesz (w przypadku wizyt indywidualnych wizyty kontrolne są odgórnie ustalone raz lub dwa razy w miesiącu w Poradni).


Na czym dokładnie polega współpraca w ramach Wirtualnego Dietetyka, jaki jest jej koszt oraz możliwe warianty? Wszystko to opisałam dla Ciebie szczegółowo pod powyższym linkiem.



Test na nietolerancję pokarmową


Jeśli doświadczasz niepokojących objawów, np. cierpisz na bóle brzucha, jelit, wzdęcia, zaparcia, Twoje odchudzanie jest bardzo powolne pomimo ograniczania niezdrowych pokarmów, zatrzymuje Ci się woda w organizmie, masz bóle głowy, wypryski i wysypki skórne, bezsenność, depresję, może być to wynik nietolerancji pokarmowej (przeczytaj artykuł na ten temat na moim blogu), aczkolwiek wcale nie musi być to nietolerancja.

Wykonuję test Food Detective, który bada 59 produktów żywnościowych. Zaletą wykonania testu w Poradni jest nie tylko 100% pewność, że zostanie on poprawnie wykonany i zinterpretowany. Możesz również skorzystać z porady podczas wykonania testu oraz otrzymać przygotowaną w oparciu o wyniki dietę eliminacyjną.

Dieta eliminacyjna często wymaga wykluczenia z diety wielu produktów. Trzeba je wtedy zastąpić produktami alternatywnymi.

Cennik testu - 340zł test + 60zł wykonanie i interpretacja wyników
Opcjonalnie, opracowanie jadłospisu w oparciu o wyniki testu - 100zł

Przy pierwszym spotkaniu z klientem, staram się zapoznać z całą jego sytuacją zdrowotną i wysnuć wnioski, czy rzeczywiście te przykre objawy mogą być wynikiem nietolerancji, czy jest raczej inny powód. Nierzadko okazuje się, że przyczyna tkwi np. w złej pracy żołądka i nim należy się zająć (oczywiście ustalam z klientem zasady postępowania, aby ten żołądek wspomóc bez stosowania leków). Nie ma wówczas potrzeby wykonywania testu, zwłaszcza, że jest to spory koszt.


Usługi dodatkowe

 

- wykłady, prezentacje dla firm, szkół, szpitali z zakresu szeroko pojętej problematyki zdrowotnej – cena do uzgodnienia

- przygotowanie artykułów i materiałów merytorycznych do czasopism, stron internetowych

Więcej o ofercie dla firm przeczytasz TUTAJ.

 

Z pozdrowieniami,
Ewelina Wieczorek

  • Ważna jest kontrola ilości wypijanych płynów. Trzeba sumować ilość wody, pamiętając, że jest ona zawarta również w zupach, produktach mlecznych, sosach itp. Dzienną dawkę płynów ustala się w zależności od stopnia wydolności nerek.
  • Sposób przygotowywania potraw powinien być taki sam jak w diecie lekko strawnej. Unikać należy więc smażenia, pieczenia, duszenia poprzedzonego obsmażaniem. Potrawy podaje się gotowane lub pieczone w folii. Można również piec na grillu lub na patelni umożliwiającej smażenie bez tłuszczu.
  • Warto zadbać, aby posiłki były podane estetycznie w możliwie atrakcyjny sposób. Ma to ogromne znaczenie zwłaszcza wtedy, gdy chorobie towarzyszy utrata apetytu. W celu uatrakcyjnienia smaku należy korzystać z dozwolonych przypraw (zwłaszcza jeśli konieczna jest niskosodowa dieta), jak również zaostrzać smak, przyrządzając potrawy na kwaśno przez dodatek kwasu cytrynowego, soku z cytryny lub kwaśnego mleka.
  • Częstotliwość podawania posiłków powinna być taka sama jak w żywieniu człowieka zdrowego: 4-5 razy dziennie o ustalonych porach.

© Prawo autorskie do strony posiada dieta-trening.eu
Wszelkie prawa zastrzeżone.